Speculaasactie kerk

Hallo kinderen van de Gasthuiskerk,

Helaas zijn we nog niet van het Corona virus af. De zwarte pieten hebben het voor straf naar Spanje gestuurd maar daar waren ze er ook niet zo blij mee en is het weer teruggekomen. Daardoor kunnen er in de kerk geen leuke dingen worden gedaan voor de kinderen. Sinterklaas en de mensen in de kerk missen jullie daardoor en we willen toch wat organiseren.

Zoals jullie zondag van de dominee, de bakker en Sinterklaas hebben gehoord mogen jullie zelf speculaas gaan bakken. Hiervoor krijgen jullie deze week een zakje met speculaaskruiden en meel en roomboter. Het speculaas dat jullie zelf bakken mogen jullie ook lekker zelf opeten. Het kant en klare stukje speculaas dat jullie ook krijgen moeten jullie aan een ouder echtpaar of een alleenstaande geven in de eigen wijk.

Speculaasdeeg maken is niet moeilijk maar voor de zekerheid legt de bakker aan dominee Drijfhout uit hoe het moet onder het toeziend oog van Sinterklaas. Daar hebben de filmpieten een filmpje van gemaakt en dat kunnen jullie hier vinden. Mocht je het filmpje in de kerk hebben gemist dan kun je dat hier nog een keer terugkijken.

We zouden het leuk vinden als jullie een filmpje of een foto willen maken van het kneden, bakken of het opeten natuurlijk. Dat filmpje of die foto mogen jullie app’en naar 06 433 533 27.

Veel plezier en we zien graag bruine vingers en kruimelige monden,

Sinterklaas

 

Voor de ouders,
Het kant en klare stukje speculaas is voorverpakt ivm hygiëne/Corona. Sinterklaas kan begrijpen dat je de verleiding niet kunt weerstaan om even een klein stukje te proeven maar doe dat maar niet. Houd ook bij het wegbrengen van de speculaas de 1,5 meter in de acht. Een sinterklaas staf werkt prima als aanreikstok, een tasje aan de deurklink kan ook en tot slot is de schoorsteen een veilig alternatief mits je paard net zo goed kan klimmen als Amerigo. Om te voorkomen dat sommige mensen 2 x krijgen is het misschien goed om even met de wijkcoördinator te overleggen naar wie je kind(eren) het gaan brengen.

En denk erom, niet van de speculaas eten… Sinterklaas ziet alles.