juni 2022

zon05jun16:30Middagkerkdienst Pinkteren16:30 Achterstraat 9, Hattem Voorganger: Ds. Jelle Drijfhout

Van harte welkom bij de (online) dienst vanuit de Gasthuiskerk Hattem.

Met Hemelvaart ging Jezus voorgoed naar de hemel, maar hij beloofde zijn leerlingen niet in de steek te laten. Op de Eerste Pinksterdag zaten de gelovigen samen in een huis. Ineens hoorden ze een stormgeluid en zagen ze vlammen boven hun hoofden. De heilige Geest kwam in hun midden (in de bijbel beschreven in Handelingen 2).

Iedereen is welkom in onze kerk aan de Achterstraat. Normaal houden we kerkdiensten twee keer op een zondag en met speciale feestdagen (voorbeelden: trouwen, hemelvaart en kerst).

Het samen zijn Met God komt in alle onderdelen verschillend terug.
In de dienst zoeken we Hem in gezamenlijk gebed. Bij het zingen uiten we dat met lofzangen, gebed, samen, …. Waar het hart vol van is loopt de mond van over…. We zingen naast de traditionele psalmen en gezangen ook liederen uit andere bundels. De liederen zijn voor sommigen bekend maar voor anderen soms zelfs nieuw. Daarom is er altijd begeleiding bij de liederen meestal door het orgel of de piano.

Thema: Ik geloof in de Heilige Geest die Heer is en levend maakt.

• Votum en zegengroet
  • LB 886:1 Abba Vader U alleen
  • Schriftlezing Rom 8:1-14
  • Ps 51:5,7