Middagkerkdienst

zon16jul16:30Middagkerkdienst16:30 Achterstraat 9, Hattem Voorgangerds. K.F. Dwarshuis

Evenement details

Van harte welkom bij de (online) kerkdienst vanuit de Gasthuiskerk Hattem.
HOE kunt u ook meeleven ? In alle gevallen kunt u direct meeleven via het digitale kanaal: Kerkdienstgemist waar u onze kerk kunt vinden bij: Hattem-centrum (Gasthuiskerk). We hopen dat we met elkaar een mooie zondagdienst mogen hebben.

Iedereen is welkom in onze kerk aan de Achterstraat. In een kerkdienst zoeken we verbinding met God omdat God verbinding met ons zoekt. Je zou dus kunnen zeggen dat in de kerkdienst de wereld bij God gebracht wordt. Omdat de kerkganger de wereld mee naar binnen neemt – de kerk in. Dan zeggen we ook dat God in ons midden woont – Hij is erbij als wij samen komen.

Het samen zijn Met God komt in alle onderdelen verschillend terug.
In de dienst zoeken we Hem in gezamenlijk gebed. Bij het zingen uitten we dat met lofzangen, gebed, samen, …. Waar het hart vol van is loopt de mond van over…. We zingen naast de traditionele psalmen en gezangen ook liederen uit andere bundels. De liederen zijn voor sommigen bekend maar voor anderen soms zelfs nieuw. Daarom is er altijd begeleiding bij de liederen meestal door het orgel of de piano.

Daarnaast zoeken we samen ook Gods wil in ons dagelijks leven met het lezen uit de bijbel. Uit deze schriftlezing houdt de voorganger dan ook een preek. Een preek die uitleg geeft van het gelezen bijbel gedeelte en dit ook zet in een raamwerk van elke dag.

Deze zondag is de liturgie als volgt:

votum en zegengroet
DNP 56:4 (Ik prijs uw woord, uw woord dat blijft bestaan)
gebed
lezen Johannes 1:1-18
LB 513:1,2,4 (God heeft het eerste woord)
preek over Johannes 1:1
LB 885 (Groot is uw trouw)
belijdenis van Nicea
LB 314:3 (O Gij glans der heerlijkheid)
dankgebed
collecten
LB 313:4 (Maar wie op ‘t woord vertrouwen)
zegen

Meer

Online evenement details

Evenement heeft al plaatsgevonden!

Voorganger

ds. K.F. Dwarshuis

GKv/NGK Wapenveld

Learn More