april 2022

zon17apr16:30Middagkerkdienst16:30 Achterstraat 9, Hattem Voorganger: ds. Roelof Vellinga

Van harte welkom bij de (online) middagdienst vanuit de Gasthuiskerk Hattem.

Iedereen is welkom in onze kerkdiensten. Normaal houden we kerkdiensten twee keer op een zondag en met speciale feestdagen (voorbeelden: trouwen en kerst).

Het samen zijn Met God komt in alle onderdelen verschillend terug. In de dienst zoeken we Hem in gezamenlijk gebed.

Bij het zingen uiten we dat met lofzangen, gebed, samen, …. Waar het hart vol van is loopt de mond van over…. We zingen naast de traditionele psalmen en gezangen ook liederen uit andere bundels. De liederen zijn voor sommigen bekend maar voor anderen soms zelfs nieuw. Daarom is er altijd begeleiding bij de liederen meestal door het orgel of de piano.

In deze dienst word het Heilig Avondmaal gevierd. Deze zondag is de liturgie als volgt:

• stil gebed
  • votum/zegengroet/amen
  • Zingen: Psalm 103:5 (Zoals een vader liefdevol)
  • gebed
  • Zingen: (oud) Gereformeerd Kerkboek gezang 166:2 (Zijn trouwe Vaderogen)
  • Schriftlezing: Johannes 1:10-18
  • Zingen: (oud) Gereformeerd Kerkboek gezang 141:1  (Dankt, dankt nu allen God)
  • Lezing catechismus: Zondag 46
  • Preek: Onvoorstelbaar dichtbij!
  • Zingen: Opwekking 136 (Abba, Vader, U alleen)
  • Formulier V voor de viering van het heilig avondmaal
  • geloofsbelijdenis (gelezen)
  • Zingen: (oud) Gereformeerd Kerkboek gezang 107:1 (Ere zij aan God de Vader)