middagkerkdienst

zon14apr16:30middagkerkdienstAbraham ziet steeds meer van zijn geloof werkelijkheid worden16:30(GMT+02:00) Achterstraat 9, Hattem Voorgangerds Rudolf Bruijn

Evenement details

Van harte welkom bij de (online) kerkdienst vanuit de Gasthuiskerk Hattem.
HOE kunt u ook meeleven ? In alle gevallen kunt u direct meeleven via het digitale kanaal: Kerkdienstgemist waar u onze kerk kunt vinden bij: Hattem-centrum (Gasthuiskerk). We hopen dat we met elkaar een mooie zondagdienst mogen hebben.

Iedereen is welkom in onze kerk aan de Achterstraat. In een kerkdienst zoeken we verbinding met God omdat God verbinding met ons zoekt. Je zou dus kunnen zeggen dat in de kerkdienst de wereld bij God gebracht wordt. Omdat de kerkganger de wereld mee naar binnen neemt – de kerk in. Dan zeggen we ook dat God in ons midden woont – Hij is erbij als wij samen komen.

Het samen zijn Met God komt in alle onderdelen verschillend terug.
In de dienst zoeken we Hem in gezamenlijk gebed. Bij het zingen uitten we dat met lofzangen, gebed, samen, …. Waar het hart vol van is loopt de mond van over…. We zingen naast de traditionele psalmen en gezangen ook liederen uit andere bundels. De liederen zijn voor sommigen bekend maar voor anderen soms zelfs nieuw. Daarom is er altijd begeleiding bij de liederen meestal door het orgel of de piano.

Daarnaast zoeken we samen ook Gods wil in ons dagelijks leven met het lezen uit de bijbel. Uit deze schriftlezing houdt de voorganger dan ook een preek. Een preek die uitleg geeft van het gelezen bijbel gedeelte en dit ook zet in een raamwerk van elke dag.

Deze zondag is de liturgie als volgt:

Votum en zegengroet
GK17 Ps. 98: 1, 2 en 4 – Zing nu een nieuw lied voor de Here
Gebed
Romeinen 4: 1-18
GK17 Ps. 105: 4 – O volk, uit Abraham gesproten
Romeinen 4: 19-25
GK17 Ps. 105: 5 en 6 – God zal zijn waarheid nimmer krenken
Romeinen 4: 17 – “… en in het leven roept wat niet bestaat.”
Preek
Opwekking 311 – ‘k Heb geloofd en daarom zing ik
Geloofsbelijdenis van Nicea
LB 705: 1 en 3 – Ere zij aan God de Vader
Gebed
Collecte
Johannes de Heer 981/Op toonhoogte (2015) 400 – Wat zal de wereld mooi zijn op die dag
Zegen

 

Meer

Online evenement details

Evenement heeft al plaatsgevonden!

Gasthuiskerk

Tijd

14 april 2024 16:30(GMT+02:00)