Ochtendkerkdienst

zon22okt09:30OchtendkerkdienstAFSTOTELIJK OF AANSTEKELIJK VOORBEELD09:30(GMT+02:00) Achterstraat 9, Hattem Voorgangerds. C.J. Harryvan

Evenement details

Van harte welkom bij de (online) kerkdienst vanuit de Gasthuiskerk Hattem.
HOE kunt u ook meeleven ? In alle gevallen kunt u direct meeleven via het digitale kanaal: Kerkdienstgemist waar u onze kerk kunt vinden bij: Hattem-centrum (Gasthuiskerk). We hopen dat we met elkaar een mooie zondagdienst mogen hebben.

Iedereen is welkom in onze kerk aan de Achterstraat. In een kerkdienst zoeken we verbinding met God omdat God verbinding met ons zoekt. Je zou dus kunnen zeggen dat in de kerkdienst de wereld bij God gebracht wordt. Omdat de kerkganger de wereld mee naar binnen neemt – de kerk in. Dan zeggen we ook dat God in ons midden woont – Hij is erbij als wij samen komen.

Het samen zijn Met God komt in alle onderdelen verschillend terug.
In de dienst zoeken we Hem in gezamenlijk gebed. Bij het zingen uitten we dat met lofzangen, gebed, samen, …. Waar het hart vol van is loopt de mond van over…. We zingen naast de traditionele psalmen en gezangen ook liederen uit andere bundels. De liederen zijn voor sommigen bekend maar voor anderen soms zelfs nieuw. Daarom is er altijd begeleiding bij de liederen meestal door het orgel of de piano.

Daarnaast zoeken we samen ook Gods wil in ons dagelijks leven met het lezen uit de bijbel. Uit deze schriftlezing houdt de voorganger dan ook een preek. Een preek die uitleg geeft van het gelezen bijbel gedeelte en dit ook zet in een raamwerk van elke dag.

Deze zondag is de liturgie als volgt:

votum en zegengroet
Psalm  35. 1 en 2 DE NIEUWE PSALMBERIJMING
schuldbelijdenis: lezen Psalm 55, 1-18
Gebed
Genadeverkondiging: lezen Psalm 103, 6-11
LB 968, vers 1 en 5 DE WARE KERK DES HEREN
Bijbellezingen:
OT          Hosea 4, 1-10 en
NT          1 Petrus 2, 4-10

Preek: AFSTOTELIJK OF AANSTEKELIJK VOORBEELD

LB 905, 1.3 en 4 Wie zich door God alleen laat leiden…
Gebod van Jezus: lezen Romeinen 12, 9 – 21.
Dankzegging en voorbeden
Inzameling – tijdens de collecte Opwekking 847 Er is hoop groter dan je voor mogelijk houdt !
LB 723:1,2
Zegen van God.

Meer

Online evenement details

Evenement heeft al plaatsgevonden!

Gasthuiskerk

Tijd

22 oktober 2023 09:30(GMT+02:00)