Binnenkort is het weer Dankdag. Voor gewas en arbeid, zeggen we er dan bij. En als we daarnaar kijken - gewas en arbeid - dan hebben we alle reden dankbaar te zijn: genoeg te eten, goede gezondheidszorg, een aantrekkende economie, volop onderwijsmogelijkheden en verwarmde huizen. We krijgen in het rijke Nederland veel; het mag elke dag wel Dankdag zijn! Het is daarom mooi en waardevol om die dankbaarheid op woensdag 1 november extra te vieren, als christelijke gemeente.

Droom, deel, dank en heb lief!

Vanuit Verre Naasten willen we jullie vragen om - vanuit die dankbaarheid - wereldwijd uit te delen, door op Dankdag te collecteren voor een bijzonder onderwijsproject van de kerken in Zimbabwe. “Onze kerken vinden christelijk onderwijs voor kinderen erg belangrijk. Daarom zijn we destijds gestart met de middelbare school Rock Haven in Ruwa. We wilden graag een school buiten de hoofdstad, op het platteland. Zo kunnen ook meisjes naar school, die anders thuisblijven vanwege de afstand en de gevaren onderweg,” vertelt ds. Libias Boloma, algemeen secretaris van de CCAP-kerken in Zimbabwe, getrouwd en vader van drie kinderen.

Deel je dankbaarheid

“We ervaren dat christelijk onderwijs een krachtig antwoord is op armoede,” vervolgt ds. Boloma. Prachtig hoe deze Zimbabwaanse kerken het geloof delen, en zo diaconaal actief zijn in hun omgeving. Vanuit Verre Naasten willen we deze kerken graag steunen bij een extra uitbreiding van de Rock Haven School. Er is behoefte aan meer klaslokalen voor de bestaande 150 leerlingen, plus nog zo’n 100 extra leerlingen. Zand, stenen, dakplaten: er is geld nodig voor verschillende bouwmaterialen. Onze concrete vraag is nu of jullie aankomende Dankdag voor dit praktische bouwproject willen collecteren. Doen jullie mee?