Biddagcollecte: steun aan uw vervolgde familie

U kunt tijdens biddag 2019 een bijdrage geven aan uw vervolgde familieleden.

Wat doet SDOK met uw bijdrage?

Wereldwijd zien we vervolging toenemen. SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) staat naast vervolgde christenen met praktische hulp en bemoediging. De biddag-bijdrage van uw gemeente besteden we voor 100% aan steun voor vervolgde christenen in noodsituaties.

Drie voorbeelden

We geven u drie voorbeelden van de besteding van uw gave.

  1. Gevangenen: Veel christenen zitten gevangen vanwege hun geloof. Via SDOK krijgen honderden gevangenen en hun gezinnen in Azië en Afrika steun. Ze ontvangen bijvoorbeeld voedsel, medicijnen en pastorale hulp.
  2. Ex-moslims: In de Arabische wereld hebben veel moslimbekeerlingen te maken met vijandschap en bedreiging vanuit hun familie en de lokale overheid. SDOK geeft bemoediging, praktische hulp en zorgt indien nodig voor een veilige (woon)plaats .
  3. Medische hulp: Geregeld raken christenen gewond bij mishandelingen of aanslagen. SDOK draagt in 2019 bij aan de kosten voor medische hulp.

Impact van uw bijdrage

Om u een idee te geven van de impact van uw steun, delen we kort het verhaal van Tayo (71) uit Nigeria. Hij was net met pensioen toen hij halsoverkop moest vluchten voor terreurgroep Boko Haram. Tayo raakte al zijn bezittingen kwijt. Tayo en zijn gezin ontvingen een klein startkapitaal waarmee ze een palmolie-productiebedrijfje konden beginnen. “Dit is niet zoals ik me mijn oude dag had voorgesteld, maar God helpt ons. De steun van SDOK laat ons zien dat God voorziet in alle omstandigheden!”

Gebed

Juist in aanloop naar biddag vragen we u ook om te (blijven) bidden voor vervolgde broers en zussen. Via onze app ‘Bid voor ons’ delen we iedere dag een concreet gebedspunt. Kijk ook op www.sdok.nl/ik-bid.  

Hartelijk dank voor uw gift en gebed!