belijdenisJe geloof belijden, is hardop zeggen wat je gelooft. Je kan belijdenis doen in een kerkdienst. Als volwassene belijd je dan met de kerk jouw geloof. Je kan dit zien als een vervolg op je doop. Bij de doop belooft God dat hij als Vader voor je wil zorgen, als Zoon je wil verlossen van de zonde en als Geest in je wil wonen. De ouders van een baby doen ook een belofte: zij beloven hun kind op te voeden in het geloof. Wie als kind gedoopt is heeft dat niet bewust meegemaakt. Als het kind volwassen is, kan het zeggen: "Ja God, ik wil graag dat u mijn Vader bent, dat u mij verlost van mijn zonde en dat u in mij komt wonen." Dat mag gehoord worden en dat doen we met een openbaar "ja". Gemeenteleden die belijdenis van hun geloof hebben gedaan, mogen aan het Avondmaal deelnemen.